Gräsklippare

På Spetz Järnaffär så har under lång tid sålt gräsklippare av alla de slag. Inledningsvis bara små handdrivna gräsklippare från bl.a. Partner & Klippo. Så småningom så började det växande intresset för åkbara gräsklippare att göra avtryck i sortimentet och man började sälja åkbara sk. traktorgräsklippare från Partner. Efterfrågan ökade och man tar nu in även modeller med klippaggregatet i fram. Till en början så köps dessa in från andra handlare i området då Stiga tycker att volymen är för liten. Det skall dock visa sig att just dessa gräsklippare är något av en favorit bland kunderna och efter en tid så tas Spetz upp som kunder av Stiga. De första egeninköpta gräsklipparna från Stiga levereras till kunder i närområdet 1997 till förväntansfulla kunder. Vissa av kunderna använder t.om. fortfarande samma maskiner.

Detta blev startskottet till en helt ny och (skulle det senare visa sig) betydande del av företaget. Med fokus på kundmottagande och en hög servicegrad så byggdes snabbt en stor och trogen kundkrets upp som vid ett flertal tillfällen resulterat i att Stiga delat ut diplom om 100 sålda åkgräsklippare under en säsong. Årligen så inbjudes samtliga kunder på mat och umgänge under en kväll på restaurang Terrassen i Falköping där man under vänskapliga former kan umgås med andra, äta god mat, träffa leverantörer och titta på årets nyheter.

Robotgräsklippare

Under åren så har sortimentet förändrats och idag består sortimentet även av den starkt växande produktgruppen gräsklipparrobotar där man säljer maskiner från märkena Wiper & Stiga. Automatiska gräsklippare är en starkt växande produktkategori och någonting som vi i framtiden kommer vara det dominerande sättet att klippa gräs på i tätorter.

Service

En viktig del av gräsvårdsavdelningen är service, reparationer och reservdelar. Reservdelslagret är brett och består till största delen av reservdelar till Stiga då detta är det dominerande märket. Vidare så finns en stor mängd reservdelar till Klippo samt en ökad mängd reservdelar till MTD & Jonsered. Det som inte finns i lagret kan oftast anskaffas på några få dagar. Vill kunden inte göra jobbet själv så finns reparatörer för både små och stora maskiner där små gräsklippare lagas direkt i den anslutande verkstaden. Åkgräsklippare, robotar och trimmrar lagas av välutbildade reparatörer i egna fullutrustade verkstäder.

Framtiden

Med den 1 000:e sålda åkgräsklipparen från Stiga i sikte och en stark portfölj av både varumärken och produkter så ser framtiden ljus ut för gräsavdelningen på Axel Spetz Järnaffär.